Luciafirande

Klockan är 5.36 tisdagen den 13 december. Prinsessan ligger på tvären längst ner i min säng. Hon sover ofta intill mig nu för tiden (tacksam över sängen på 2 x 2,10). Det blir lättast så.

Om knappt två timmar ska vi vara på förskolan, med Luciakläder på. Barnen är mellan 1 och 5 år. Personligen tycker jag det är lite tidigt och hade föredragit eftermiddagen, men det finns säkert en bra förklaring till att de ändrat sina traditioner.

Första året var Prinsessan vettskrämd och hysterisk över uppståndelsen. Hon hängde i min famn och var inte med sina kompisar. Andra året (förra) blev hon magsjuk dagen innan. Eller var det då vattkopporna härjade kanske.

I år sjunger både hon och Prinsen på alla sångerna men Prinsessan frågor om när det är Lucia har minskat ju närmare vi kommer. Det är lite ovanligt. När jag försökte prata med henne om Luciafirandet igår var hon plötsligt svår att nå.

Nu laddar jag för att väcka henne och lugnt och metodiskt gå igenom alla punkterna på schemat så vi kan gå hemifrån om en timme.

2 tankar om “Luciafirande

  1. Pingback: Julkalender – Inlägg 13, Lucia – Flickan man inte ser

  2. Pingback: Julkalender – Inlägg 13, Lucia – Flickan ingen ser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s