Tjuvlyssnat på kvällskvisten

Överhör kvällssamtal mellan Prinsessan och Mannen. De sitter i köket med sitt nya gemensamma intresse. Varsin iPad med Angry Birds. Snart är det dags att stänga av och gå vidare i kvällsrutinen med avklädning, nattlinne, badrum och så till sist tandborstningen, liggande i vår säng. För så har hon gjort ett tag nu, så det är bara att gilla läget.

– I morgon är det lördag. Det ska bli så skööönt. Då kan vi bara ligga i soffan, sitta i soffan och se på film och bara vara. Det ska blir så skööönt.

Någonting säger mig att hon trivs rätt bra med att bara vara hemma.

Annonser

4 thoughts on “Tjuvlyssnat på kvällskvisten

  1. Om min Arvid med as och adhd får önska vad som helst på en ledig dag kommer han alltid önska att få vara hemma framför allt annat, säger en hel del om vad som är viktigt. Tror att vi som föräldrar till dessa barn måste locka ut dem i livet då och då men samtidigt verkligen tänka på att efter en veckas dagis/skolgång är just lugn och ro det som mest behövs.

    • Jag börjar också förstå att det är så. På ett sätt är det rätt skönt att få släppa den där ”stressen” över att alla andra gör så mycket med sina barn hela tiden och vi inte. Jag märker ju att hon mår bra av en dag helt i lugn och ro.
      men så är balansen svår mellan att vara hemma i lugnet och att ibland få komma ut i ”vimlet” för att också tränas till att kunna klara av det då och då…

  2. Absolut! D, som är 12 och kan tala om vad han vill, väljer nästintill alltid att stanna hemma i lugn och ro. ”Jag orkar inte!” – säger han. Han går i skolan och utöver det spelar han trummor individuellt, 1 lektion ‘a 20 min/vecka på fritiden. Det är allt han mäktar med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s