Att åka tåg blir ett äventyr

20120725-181548.jpg

Nu har vi bokat tågresan till mig, Mannen och Prinsessan tills när vi ska iväg på nästa utredning.

Det blir första gången vi åker tåg med henne. Jag har en massa funderingar, och några farhågor, över hur det kommer att gå. Kommer hon klara av att det går så fort och kanske kränger ibland, eller blir hon illamående? Hur blir det med ljudnivån och alla intryck? Kommer hon tycka det blir roligt eller läskigt?/em> Etc.

När vi bokade biljetterna fick vi pyssla en del innan vi fick till det så bra som möjligt. Våra önskemål/krav är en lugn plats med bord och fönster utan närhet till djur. Det visade sig inte vara särskilt lätt att få till.

– En plats i tyst avdelning hade varit bäst för oss eftersom intrycken för henne skulle minska. Däremot skulle hon inte kunna vara varken tyst eller stilla, så det var inget alternativ.
– På grund av hennes rädsla för djur och Mannens allergi kan vi inte boka plats i närheten av handikapp-platserna eftersom där kan finnas ledsagarhundar. Hur snälla de än är så funkar det inte.
– Platser nära toaletter eller vid bistrovagnen brukar vara rätt röriga och skapar inte precis en lugn miljö där det går att koppla av.
– Och platser i närheten av djurplatserna går absolut inte.

Jag hittade typ fyra platser att välja på. Längst bak i tåget. Perfekta platser. Gissa om vi lyckades?! På hemvägen gick det faktiskt igenom. Men inte på ditvägen.

På ett sätt är det väl bra att vi får lugna platser på hemvägen, för då lär hon vara ordentligt slut efter två heldagar på utredning och två nätter borta och verkligen behöva lugnet. Däremot är ditresan mer kritisk eftersom det är första gången hon ska åka tåg (förutom tvärbana och Roslagsbana, men det räknas inte).

Nu fick vi istället prioritera plats med bord, långt ifrån djur. Däremot precis intill toaletter, så någon lugn plats lär det inte bli. Men men, hon kan säkert både underhålla och irritera några medpassagerare på vägen med sina ihärdiga frågor och berättelser om vart hon ska.

Eller, så går hon helt in i sin egen värd för att skydda sig mot omvärlden och tittar på iPad utan att röra sig ur fläcken på hela resan. I oktober vet vi vilket.

Annonser

4 thoughts on “Att åka tåg blir ett äventyr

 1. Går det att provåka innan ni ska iväg på den riktiga resan?
  Typ åka från Stockholm-Södertälje. Då vet ni ju alla vad som väntar inför oktoberresan.

  • Bra idé. Klart att vi kan göra det. Hade jag kanske kommit på när det närmar sig, men nu kan vi ju göra det som utflykt i god tid. Eller hälsa på dig där du jobbar kanske?

   • Hälsa på mig vore mycket trevligt! Nu jobbar jag dock bara idag och i morgon sen semester igen. Kanske lite tajt för en bra planering.
    Kram
    l

   • Vi har tid på oss. Tänker inte prata om tågresa eller resa till Göteborg än på länge. Vi tar det senare. Mycket bra förslag dock. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s