Vad är en kråka om inte en fågel?

Åkte lite bil idag och i bilen har vi ett spel där man kan dra kort för att leta efter olika saker längs vägen. Och så får man olika poäng för det man hittar.

Prinsessan spelar på sitt eget sätt, förstås, och eftersom jag körde bilen kunde jag inte se vad det var hon skulle leta efter. Än så länge är det såklart inte heller poängen som är vitsen, utan enbart tidsfördrivet i bilen. Att hon har något att koncentrera sig på istället för att fråga om när vi är framme eller bara prata för att hon inte kan fördriva tiden med något annat.

Idag drog hon ett kort med en kråka på. Hon sa skata, jag förklarade skillnaden på kråka och skata. Hon sa ”jaha, men jag ser ingen skata.

Det började med att hon letade efter ”skatan” inne i en lång tunnel och vi fick börja prata om vart kråkor brukar bo och att det inte finns så många träd inne i tunneln och därför ingen idé att leta efter kråkan där. ”Men var bor skator?”

Ungefär sådär höll vi på och att hennes arbetsminne (är det det det handlar om?) är dåligt när hon bara hör orden, blir tydligt när hon frågar om vad det var ungefär var 30:e sekund. Till slut gav jag väl upp och sa nåt i stil med.

-Men kråka och skata är ju fåglar båda två.
-Meh! Det är inga fåglar.
-Jaså, vad är det då?
-Det är, det är, det är skata och kråka, faktiskt.

Och så var det med det. Att säga att kråkor och skator är fåglar är liksom bara dömt att misslyckas när hon har förkunnat att hon minsann vet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s