Prinsessans önskelista

Snart är den stora dagen här. Dagen hon har väntat på i över ett halvår, minst. Dagen då hon blir fem år. 5 år. Tänk vad stort.

Kan du gissa vad hon önskar sig?

En ny prinsessklänning, prinsesskor och en prinsesskrona. Och en häst till barbieprinsessorna, som för övrigt aldrig har några prinsesskläder på sig. Jag försökte en gång att hon skulle klä på dem när hon tog med dem ut, för att de skulle frysa annars.

Det är bara dockor mamma. De kan inte frysa.

Och så var det med det.

Nej, det är inget skämt. Det är ingen överdrift att Prinsessan bara önskar sig saker som är prinsesslika. Bloggens namn är ingen tillfällighet…

Hon har varit i prinsess-stadiet länge nu. Sen hon var drygt tre skulle jag gissa. För julen när hon var 3,5, gav vi henne utklädningskläder med fyra olika Disneyprinsesskläder (de har visserligen bara sparsamt använts då hon inte är särskilt förtjust i att klä ut sig eller byta kläder tio gånger om dagen som jag hör att andra tjejer i hennes ålder gör). På fyraårsdagen fick hon sen en rosa prinsessklänning (som hon själv pekat ut) som varit den enda klänning som gällt när det varit kalas eller andra festligheter sen dess.

Så, att hon kommer få en ny festklänning i 5-årspresent är ganska så troligt. Det gäller bara att hitta en som hon verkligen vill ha. För att ge henne en som hon inte tycker om, kommer sannolikt förstöra hela hennes födelsedag.

En ”vanlig” festklänning kan vara minst lika fin och behöver inte heller kosta mer än en klänning från Disneyprinsessorna. Surprise! Häromveckan var vi ute för att handla lite och tittade också på klänningar. Så här kan det se ut då.

20120520-192421.jpg

Här kan man lägga sig ner och vila under en bänk i butiken.

20120520-192607.jpg

Och så kan man gömma sig lite bakom några gardiner. Eller tittar hon bara väldigt nära på blommorna på tyget?

20120520-192729.jpg

Och här är klänningen hon såg och vill ha. Smart med vitt? Nä, inte särskilt. Men jag misstänker att det inte spelar någon större roll. Klänning som klänning liksom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s