Back to vardag again

20120502-092448.jpg

Fem dagar ledigt har hon haft, fina tjejen.

Första dagen lite krasslig med mig på lekland. Rena himmelriket! Dagen avslutades dessvärre med en kraftig allergisk reaktion mot jordnötter och lite trötthet satt väl kvar under lördagen som mest spenderades hemma och inne.

Bortsett från att hon blev en smula speedad av Tavegyl (ska testa Clarityn istället) så har vi haft en helg i ganska harmoniska ordalag, i våra mått mätt.

Bara två gånger har hon blivit sådär ledsen som hon blir ibland (sen har det varit lite annat också, men det är något annat). Båda gångerna handlade det om dagis. Att hon varit ute och ”frilekt” ett par timmar och det blivit svårt för henne. Då undrade hon varför hon alltid måste gå så många dagar på dagis. Att det är för många dagar där. Att det är för jobbigt.

Den andra gången var idag när jag fick lov att bryta uteleken för att vi skulle gå in. Jag ville muntra upp med att det var hennes favoritaktivitet på dagis i morgon och då var det det hon blev ledsen för. För hon kom ihåg att de ska göra något som hon inte vill göra. Något hon har svårt för, som att föreställa sig hur något ser ut som hon inte vet vad det är.

Vi löste det med att göra en egen hemma på en gång istället. Då var hon nöjd.

När vi är själva med henne och håller jämna aktiviteter och är med och bryter när det börjar bli för många konflikter, så klarar hon sig galant med ork resten av dagen och kvällen också. Och nu är det dags för vardag och ”långa” dagisdagar igen. Skönt att det bara är tre dagar den här veckan i alla fall.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s