Påskägg = Hyperägg

Påskafton äntligen till ända. Vi gav med oss och gav barnen godis i påskäggen, även om pyssel och annat var övervägande. Det var också bara 75 procentig choklad och naturgodis för att i alla fall ge dem bättre alternativ än smågodis med färgämnen och allt vad det är de innehåller. Vi vet ju att Prinsessan är extremkänslig för sockerintag och är över lag försiktiga. Hon längtar så och andras förväntningar färgar av sig på henne så vi ville ändå ge henne lite av det goda.

Direkt efter frukost fick de gå på äggjakt. Det är bättre (lugnare) här om påskharen kommer på nätterna och lämnar sina ägg än att barnen ska vänta halva dagen. Det ger också minst effekt om hon äter det söta direkt efter mat, än på tom mage, så direkt på morgonen är bäst, tror jag.

Prinsessan satte i sig allt sitt på en gång och hann inte tugga ur innan nästa bit stoppades in. Lillprinsen var måttligt förtjust i naturgodiset. Den italienska 75-procentiga i papper var hans favorit (finsmakare som han är). Han åt upp dem och gav sig sen iväg med de nya leksaksbilarna för att leta fram någon ny spännande bilbana att köra på.

Resten av Prinsessans dag har bestått i att springa omkring, varit allmänt vresig och aggressiv, gunga i sovrumsgungan och ge sig på Lillprinsen så snart han var i närheten. Det är inte alltid hon menar det hon gör, men hon är inte så betänksam så plötsligt får han en hård knuff i bröstet och flyger baklänges när hon gungar och han råkar stå i vägen. Tack och lov med ett stort täcke bakom sig så att han landade mjukt. Det är inte så att hon förstår att hon behöver dra in benen eller låta bli att gunga precis där han står.

Resten av dagen för oss har bestått i att hålla koll på vad som händer, avleda där det behövts, men annars bara låta henne hållas och springa omkring. Den annars så väldigt intressanta iPaden var inte i närheten av att bli använd. Det var knappt vi fick henne dit när det var dags för nedvarvning strax efter sju.

Det är dagar som idag det blir så tydlig vad sockret skapar med hennes kropp och humör. Hon blir inte bara hyper ett par timmar som jag brukar höra andra säga. Det håller i sig heeela dagen och sätter sig också på humöret. Det brukar också bli abstinens i efterhand och vi får vara hårda flera dagar framåt för att stå emot det kommande suget efter mer.

Men…. nu är påsken slut för år, även om Prinsessan fortsätta leta ägg här hemma tills hon somnade. Hon ville liksom inte acceptera att vi sa att det inte fanns fler.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s