Glad Påsk

Det är påsk. Det är fyra dagar ledigt. Den gula dagen, den rosa, den röda. OCH den gröna dagen.

Mamma, imorgon har vi jättemycket tid att göra pyssel på. Vi kan vara inne hela dagen och bara pyssla. En sån där dag när vi inte alls behöver gå ut. Vi kan bara vara inne, hela dagen.

Svårt att ta miste på vad Prinsessan tycker om att ha påskledigt tillsammans med familjen.

Sen är det här med påskharen och påskägg väldigt spännande förstås. Hon har räknat ner dagarna sen förra veckan tills dagen då påskharen ska komma. För det har de pratat om på förskolan att han gör. Eller, det var nån annan än påskharen de pratat om, fast här pratar vi påskhare.

Innan sömnen tog överhanden ikväll, som vanligt mellan 21.35 och 21.40, funderade hon över om han kommer på natten precis som jultomten gjorde sist. Jag lovade att prata med honom i morgon och berätta för henne sen så att hon vet. Att gå omkring och inte veta när den däringa påskharen kommer med ett påskägg, som kanske kan innehålla godis, blir annars lätt alldeles för spännande.

Och då blir det alldeles för svårt med de där vanliga rutinerna som att gå på toaletten eller äta frukost, fast man är både kissnödig och hungrig. Och hon har ju förstått att OM han nu också lämnar godis i ägget, så ska hon få äta upp allting. Tänk vilken lycka. Så bättre att hon får veta när han förväntas ha lämnat äggen, så att resten av dagen blir trevlig och mysig för oss alla.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s