Nej, det är en fjäder

Vi har en del ordförvecklingar här hemma och egenhändigt sammansatta ord. Helt logiska sammansättningar kan jag tycka många gånger. Varför kallar man t.ex. den där lilla borsten man använder till att pensla bullar med för pensel? Det är ju en solklar ”sopsak” tycker Prinsessan.

Igår på Art Attack undrade hon vad en ”spinal” var (spiral). Det var ett svårt ord att uttala och hon kämpade sig fram tills hon fick till det. Jag förklarade och hon såg fundersamt på, inte helt säker på att hon förstod, trots att vi såg en bild på teven samtidigt som föreställde en spiral.

Förresten, när jag googlade på ordet spiral (för att få fram bilder) var 90 % av alla träffar för hormonspiraler. Gissar att det inte var den förklaringen hon sökte.

Nu på morgonen kom det fram en spiral på en av apparna hon tränar bokstäver med ibland (Letter School kan rekommenderas).

iPhone Screenshot 3

Där är en spiral, förklarar jag. 

Nej, det är en fjäder!

End of story. Och hon har ju helt rätt. Det är en fjäder, men det är också en spiral. För någon som tar saker bokstavligt är det inte så lätt att få till det ibland.

Bilder lånade från webben, bl.a. från Apples sida om Letter School.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s