Kläder – ett kapitel för sig

Prinsessan visste tidigt vilka kläder det var som gällde, vilka mössor eller vantar hon vägrade ha på sig. Och då menar jag verkligen vägrade. Det fanns inget att göra om hon bestämt sig. Det började när hon var runt 1,5 år och har inte blivit lättare. Det är många kläder jag köpt och fått lämna tillbaka eller, så har hon bedyrat att hon ska ha dem (för att göra mig glad insåg jag så småningom) men sen aldrig använt dem. Det har hetat ”inte idag” när de kläderna har kommit fram och så har det fortsatt. Många kläder ligger nu, nästintill oanvända, för att säljas eller ges bort.

Jag har lärt av mina misstag och börjat förstå vad det är hon gillar.

Jag får leta rätt mycket för att hitta rosa tröjor och klänningar utan störande mönster på. Något ”mjukt” på magen går bra, men en helt mönstrad tröja eller klänning går inte. Basen ska självklart vara rosa. No mercy! Svart går inte alls, oavsett det är en rand eller en prick. Text i svart kan gå bra. Och randigt på överkroppen går inte heller. En tjockare tröja utan dragkedja skulle hon aldrig ta på sig. Varianten typ munkjacka, fast utan luva, går bra så länge det är dragkedja på. Men den har hon aldrig på sig inomhus, bara under ytterjackan.

Under vintern har vi varvat mellan 3 olika långärmade tunna t-shirts från L.O.G.G, (H&M) med klänning över. På benen är det bara, BARA, tights som gäller. Inte så ovanligt för tjejer i Prinsessans ålder kanske. Där går det dock med randigt eller andra mönster, så länge det är rosa som grund. Hello Kitty är populärt, vant och tryggt kanske.

Ytterkläder är samma sak, men där har hon faktiskt ett par svarta överdragsbyxor och täckbyxorna har det varit svarta inslag på. Hur det gick till vet jag inte, men hon fick nog välja mellan två olika, där de andra INTE var önskvärda.

Nu är det hög tid för ny jacka inför våren och jag hittade en fin på Kappahl häromdagen. Den hon hade förra sommaren var grön, (men den var hon också van vid innan det rosa kravet kom in i bilden) är för liten. Eftersom hon älskar överraskningar, så länge hon vet vad det är, skulle jag locka upp henne med jackan som överraskning en morgon i veckan. Hon blev helt besviken. För hon såg bara det oranga på jackan. Och jag som trodde att hon skulle kunna gilla den. Det finns inte så mycket att välja på som inte är prickigt, mönstrat eller flerfärgat :-(.

20120316-104527.jpg

Nu hänger den på en krok och jag hoppas att hon kan vänja sig vid den i några dagar. Annars får jag väl lämna tillbaka och leta efter något annat. En softshelljacka kanske, som inte blir lika instängd när det är finare väder, men ändå lite kyligt ute.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s