Schemastödet igång igen

Vi har lyckats ta oss tillbaka till schemastödet igen efter sjukdom. Åtminstone hjälpligt.

Det var Prinsessan själv som plötsligt en dag vid middagen hoppade upp och kom på att hon skulle se hur veckan såg ut. Vips så plockade hon dit bilderna som saknades (jag hade tagit bort dagis och andra ”fasta” aktiviteter när hon var sjuk). Jag använder kludd så jag brukar sätta dem på väggen ovanför tavlan när de inte sitter på en specifik dag.

Igår innan vi la oss planerade vi helgen och satte upp bilder för vad vi ska göra. När det är pysseldags bestämde hon sig för att hon ska rita en teckning till hennes kompis M och började direkt rita upp det på en egen liten schemalapp.

20120303-103109.jpg

Här har hon ritat M när hon ligger i sin säng med täcket över huvudet. M’s mamma, lillasyster och pappa ligger också i varsin säng, med täcke.

Att få henne att vilja följa schemat och börja pyssla när det är dags att pyssla är inte lika lätt. Nu röjer hon runt och skriker så där härligt argt

TYYYST

åt mig när jag säger att det är dags att byta aktivitet. Man kan ju lätt tycka att det inte spelar så stor roll kanske vad hon gör och när. Men det gäller att vara med och bryta innan det smäller och frustrationen blir för stor.

Också för att det sen när det är dags för lunch behöver hon ha hållit på med sitt pyssel en stund, för annars går det inte att äta lunch. Då blir det i fel ordning.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s