Utspel på förskolan börjar komma igång

Idag fick pappan sig en skopa från en av pedagogerna att det är vi som föräldrar som släppt efter och att nu börjar hon bli jobbig även på förskolan. Detta fick pappan höra framför dottern vid hämtning.

Att vi tydligt har talat om för rektorn att sådana samtal inte ska ske inför dottern verkade hon inte bry sig om. Att det dessutom är ett förfarande som inte är okej oavsett barn med särskilt behov eller inte hade hon visst också glömt bort.

Dottern uttalade när jag lämnade i morse att hon inte skulle gå ut innan hon blev hämtad, eftersom vi skulle hämta direkt efter mellis. Och vad hände? Hon vägrade klä på sig och blev osams med pedagogen som sa att hon skulle klä på sig och gå ut. Hon klädde då av sig igen och sprang och gömde sig (dotterns egen utsago). Pappan kom klockan tre som vi sagt och pedagogen var då tydligt irriterad och kunde inte hålla det tillbaka.

Efter några meningsutbyten bet pappan, med all rätt, ifrån:

Om du står här och ifrågasätter hur jag uppfostrar mitt barn så blir jag irriterad.

Jag tyckte gott han kunde sagt att han blev förbannad!! Då verkade hon i alla fall förstå vad det var hon gjorde. Det försvarar ändå inte hur hon kan stå och säga att det handlar om att spela ut föräldrar mot varandra. Min tanke är också att om hon spelar ut oss föräldrar mot varandra, vad är det som säger att hon inte spelar ut pedagogerna mot oss?

Nu har Prinsessan varit sjuk och inte varit på dagis på en vecka, så det är säkert ett skäl nog till att det är jobbigt för henne att komma in i rutiner igen. Sen har vi inte heller lyckats få i henne så mycket proteiner den senaste veckan, utan hennes intag har mest bestått av kolhydrater. I september när samma pedagog slog larm om Prinsessans beteende och svårigheter med sina kamrater, såg kosten lite lika ut som den gjort den senaste veckan.

Egentligen, om hon inte haft dessa känsligheter för snabba kolhydrater, hade hennes kost inte varit särskilt anmärkningsvärd. Hon äter nog som de flesta andra barn på förskolan i hennes ålder. Det är bara det att hon mår dåligt av det och många andra barn kan säkert äta som hon utan att påverkas nämnvärt.

De senaste dagarna på förskolan har hon ätit ett par korvbitar och två smörgåsar, en korvbit och potatismos och ingen fisk, men ris. Jag är glad att vi åtminstone fått igenom att de skriver upp vad hon äter så att vi har något tydligt att peka på vid nästa möte. Men att de skulle se något mönster själva är nog för mycket begärt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s