Brist på förståelse hos förskolan

Idag möttes jag och Prinsessan av en förskolegård i en helt annan energi än det brukar vara. Två unga killar sprang omkring och lekte kull med alla barn. Eller, alla var det kanske inte, men rätt många i alla fall.

En pedagog från en annan avdelning kom fram och berättade att det var två praktikanter som ska vara där i två veckor, på Prinsessans avdelning. Hennes egna pedagoger (de två som var där) hälsade lika muntert men likgiltigt som vanligt utan att ta någon särskild notis till hur hennes svar var. Hon såg inte på dem och gick bara vidare. Anknytning? Ingen av dem berättade för varken mig eller henne hur det låg till med killarna som rörde till det på gården.

Vi hade möte för ett par veckor sedan och för en vecka sen skickade jag mejl med förtydliganden om vad som är viktigt för oss. En av dessa är att vi ska bli informerade om personalavvikeser. Tydligen räknas inte två praktikanter in som avvikande händelse i deras vardag.

Prinsessan ställde sig stilla och tittade funderande på vad det var som skedde och följde mig sakta till grinden. Även om jag hade kontakten med henne hela tiden upplevde jag henne mer ”avstängd” än vanligt när vi är där. Fortfarande med sina egna pedagoger på långt avstånd. De som ska möta upp henne mer nu sen vårt senaste möte. Johejvad det inte görs.

Idag har jag pratat med kommunen som ska dit och göra ett besök för att bedöma stöd till Prinsessan. Det är de mejlinformerade om. Liksom min förvåning över de två praktikanterna. Skulle jag ha ringt, hade jag bara skällt och så var det någon som skrev att om det kommer på mejl måste det diarieföras, så det är väl bra.

Jag har också mejlat personer på en annan förskola i närheten som är specialiserade på autismspektrumtillstånd och hoppas på snar kontakt. I veckan ska också läkaren som remitterat oss trycka på hos NU-teamet för att vi ska få tidigare tid för utredning.

Hoppas det händer något snart.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s