Ser dem inte på förskolan, så är de blinda

Så sa min man vid middagen ikväll.

Jag är inte ensam om mina funderingar. Ändå vill jag så gärna få det till att det är jag som inbillar mig. Det är ju så svårt att veta. Den enda fyraåring vi lever med är ju Prinsessan. Alla kanske har det så här? Träffar vi andra barn i samma ålder så är det ofta i situationer där barnen beter sig på ett annat sätt än hemma i den trygga vrån.

Ändå upplever vi båda att det är något som inte är som med alla andra fyraåringar. Hon har en massa idéer om hur saker ska göras, och när hon får en idé så går det inte bara att bryta det och fortsätta med det vi höll på med. Då blir hon som förlorad i det nya och reagerar knappt på tilltal.

Framför allt är det den senaste månaden som vi kan notera att det skett många förändringar. Hon har fått svårare med övergångar, vill inte gå på dagis, hela lördagarna är hon supertrött och sitter bara och pysslar. Pratar väldigt lite om sina kompisar, (vilket hon gjort tidigare). Hon biter på naglarna så det finns aldrig något att klippa. Hon sover sämre och vaknar nästan varje natt. Ibland bara för att kissa, men ibland också för att hon tänker en massa och har svårt att somna om (ovanligt).

Hon får knappt i sig mat själv hemma, om vi inte matar henne (ibland är hon nog lat och testar oss, men hon tänker så mycket så hon hinner inte, och vi vill inte sitta vid matbordet en timme varje gång). Köttbullar och makaroner, pannkakor och majsplättar samt yoghurt med flingor är det som accepteras här hemma. På dagis skulle jag tro att hon äter annat, men inte hemma.

I veckan har vi ett möte bokat med personalen på förskolan. De har bara svarat oss med att de inte ser problematiken hos henne och att vi inte ska leta problem. Samtidigt har de själva slagit larm under hösten om ett par saker som oroat dem. På tisdag är det Lucia, på morgonen, och vi räknar med att vi inte kommer att få iväg henne dit. Den annars så sociala tjejen tycker att det blir för stressigt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s